-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Planning Cuti CNY...@ Kelantan

Published by ab@h_Izz under , , on Monday, January 31, 2011
 .

Hari weekend yang lepas, tak gi mana-mana pun, malas nak keluar. So, akunya aktiviti 'outing' dslr outdoor pun takderla. Ntah, rasa macam malas jer nak jalan-jalan, banyak lagi tempat menarik kat Ganu ni aku belum gi. Mungkin dah duduk dekat-dekat ni bila2 pun boleh pergi kut. Cuti CNY ni pun rasanya ,ramai gak yg plan akan gi melawat kat sini.... So , Selamat Datang di ucapkan..

Planning aku cuti CNY, mungin tak balik kampung & tak balik KL. Kalau diikutkan sehari jer dapat cuti am kat sini, sekolah anak aku pun tak ambik cuti gantian ( Melayu belake.. ). Sebab tak balik, bukan dah lupa kat kampung..hi..hi ( InsyaAllah bulan 3 , cuti sekolah seminggu akan balik juga kesana..)

" Nak gi Airport ni  la.........nak ambik gambar signboard ni...hi..hi "

Mungkin plan  cuti CNY ni, akan ke Kelantan kut. Memang dah pernah sampai pun Kelantan tu, cuma lalu jelah, tu pun masa aku balik kampung ikut Grik. Ni lah nak ambik peluang jalan-jalan kat sana, singgah beli apa yang patut. Umiizz pun tak pernah jejak lagi kat walaupun aku rasa kami memang banyak kawan-kawan dari belah-belah sana, cuma sedara jer yg takde kat pantai Timur ni.

Tujuan pergi, nak jalan-jalan tempat best, nak jalan-jalan cari makan,nak tangkap gambar , nak jumpa memba-memba, nak beli toto &  orang cakap best gi sana......
Share

12 Comments...TQ:

@mel said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 1:06 PM

salam abah izz...

best gak ek dpt cuti nih..
tp x banjir ke kt area kelate tu abah...
saye kt ktn skang ni pun dh kt seminggu dh ujan ni x berenti...
takut banjir je...
kantoi program...

Ummi said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 1:48 PM

abah,,betui ke ade board tu?biar betoiii..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 2:43 PM

@@mel

...harap2 cuaca mengizinkanlah & tak banjir lagi...

-leh jumpa kat sana..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 2:46 PM

@Ummi

...nnt gi check kat sana, ha..ha2
ok aper ader board cam tu...boleh apply semua tempat ikut loghat masing2.

Kakzakie said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 3:44 PM

Salam kenal....

Jangan ke Johor sudah. Sekarang hujan tak henti danbanyak tempat dah dilanda banjir. Moga tak macam 2006 dulu....

Sayu melihat langit yg sugul
menanti titis-titis iar akan turun bila-bila saja.

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 3:56 PM

kalo ade kawan kat sana lagi best.. ade orang leh bawa gi jalan2 ke tempat2 yg best..muehehe.. rasanye kelantan sonok kalo gi soping..barang murah2..kikiki

adrenalina said...[Reply to comment] @ 1/31/11, 6:46 PM

wah...nak balik kampunglah!!! pergi lor wakaf che yeh, rantau panjang, bandar Kota Bharu(pergi kat area muzium istana lama Jahar*then leh makan nasi ulam Cikgu, pantai cahaya bulan, pantai sri 7, pantai irama bachok...

NzA said...[Reply to comment] @ 2/1/11, 8:16 AM

kalu g klate kena byk duit byk tau....nnti xcukup lak...hi...

sahromnasrudin said...[Reply to comment] @ 2/1/11, 9:00 AM

assalamualaikum..

kelantan dh tak banjir ke???

RIS-FAMILI said...[Reply to comment] @ 2/1/11, 9:29 PM

Aku pernah pergi Kelantan masa cuti perayaan dan cuti sekolah. Jem giler dan aku dah serik nak pegi kelantan masa cuti seMalaysia sbb aku bukannya biasa dengan jem ni. Kalau aku nak ke sana aku amik cuti atau pegi waktu cuti hujung minggu yg bukan cuti seMalaysia.
Mungkin korang dah biasa dengan jem masa dah kat Klang, jadi tak kisah la kot.
Selamat bercuti dan melancong.

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 2/2/11, 1:14 AM

[Status Update]:

Tq to all yg bagi komen & pandangan...rasanyer mungkin tukar plan last2 minit..cuti CNY tetap cuti, tapi mungkin tak jadi pergi kesana,sebabnya...1,keadaan cuaca..2,ada betul juga cakap macam @RIS, lebih selesa kalau dpt elakkan pergi time2 perayaan/cuti2 malaysia.Lagipun dah dok ganu ni bila2 boleh pergi...

p/s: cuti2 kat sini pun ok per...hi..hi2

bunga said...[Reply to comment] @ 2/2/11, 10:54 AM

jom2..pakat mai kelantan..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget