-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

'Jajan' dulu....Sekarang pun ada lagi, Tapi...

Published by ab@h_Izz under , on Wednesday, January 12, 2011
.
Tau kan 'jajan'..ha..ha2, orang johor kut panggil cam tu...dulu aku semua jenis makanan ringan aku panggil 'keropok' jer... belasahh !


" Tora datang lagi...., Ding Dang..." itulah antara suara iklan kat TV yang budak-budak  time aku dulu nantikan. Memang kuat pengaruh iklan itu pada masa dahulu. Sehinggakan sanggup kumpul duit dan keluar pi cari kat kedai apek untuk mendapatkan mainan baru yang ada kat dalamnya.

Dulu sapa yang tak kenal,tapi sekarang....anak-anak aku pun dah tak pandang, apatah lagi  nak di 'komersialkan' kat TV, depa pun dah tak layan...iskh..iskh..

p/s: Moralnya tak elok pun makan jajan banyak-banyak.. Share

13 Comments...TQ:

NURI said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 2:01 AM

budak skrg minat lain..hehe

sggh la sini ye :)
http://norfaeizenabdulrahimneyu.blogspot.com/2011/01/3-wanita-popular.html

p@kcikLie said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 9:22 AM

dok sini baru tau apa tu 'jajan'... kepok lekor tu bole kira jajan jgk ke?? jawab org Gannu..

DiaUmaiNiNaz said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 11:50 AM

besar2 cmnie pon aku masih berjajan lagi..tapi pek kecik2 tak main la...beli besar punya...seminggu stock sampai jemu pastu terus stop...lainkali bila teringin plak baru berjajan kembali...

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 12:10 PM

Eh, saya smpai skrg pun makan Twisties, Mamee dan Chickadees tu...Hehe!

Dlm blog saya pun ada citer pasal jajan ni...tahun lepas..bolehla selongkar!

LyNn HaMzAh said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 12:13 PM

memang ada jajan nie...tp dah jarang jumpa dah...

-Sara- said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 12:45 PM

singgah sini... xde chatroom ke bro? :D

We welcome You said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 4:36 PM

To all respected bloggers, please participate in our contest. Please check out our http://advertisement4bloggers.blogspot.com/ if you are interested for earning money online. This probably interests you

wahida said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 5:22 PM

saya pun panggil jajan jugak..dulu kecik2 mmg suka ding dang tu..heheh..

adrenalina said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 5:26 PM

saya pulak panggil cekedihhh...huhu..tapi mmg sanggup guna duit tabung beli ni..makan nye tak..asyik nak main jer

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 5:49 PM

@p@kcikLie

..kepok lekor tu boleh' join the club' gak ler..kat sini pagi/ptg/siang/mlm org mkn n jual...hi..hi, bila nak mai cni..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 5:57 PM

@DiaUmaiNiNaz

dulu duit tak cukup nak beli yg pek besar punya..

sekarang beli satu dua tak berbaloi...lekat celah gigi jer..hi..hi2

nza said...[Reply to comment] @ 1/12/11, 9:02 PM

skrg nie jajan lagi canggih manggih....anak2 dh xpndang tora tu

ejai_ej said...[Reply to comment] @ 1/13/11, 9:40 AM

hehehhe.. jajan tu dari bahasa jawa kan.. just assume la.. sebab moslt jawa kat sini ckp jajan. dan org johor biasanya panggil tembikai tu semangka, org jawa plak panggil semongko. heheheh..betol ker? epok2 pon same kan.. hehehe

http://ejai-eda.blogspot.com

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget