-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Mata Anda....

Published by ab@h_Izz under , on Thursday, December 02, 2010
Cuba lihat 3 titik hitam pada perkataan IZZ selama 10 saat,kemudian lihat dinding kosong berhampiran anda......" nampak tak apa?.....tak nampak, Iskh-iskh2....ala yg tengah gitu-gitu tu..."

Banyak lagi gambar2 yang kadang-kadang kita tengok boleh mengelirukan kita, ataupun kita berasa pelik cam na boleh jadi camni. Hasil ujikaji yg telah dibuat seperti diatas, sebenarnya itu bukanlah keajaiban yang ada pada perkataan/objeknya tapi adalah keajaiban pada yang Menciptakan dan Memberikan kita MATA  dan inilah yang dinamakan Ilusi Mata....



"Bersyukurlah....kita masih lagi dikurniakan penglihatan......Tak seperti ada rakan kita yang tak bernasib baik.So..Tengoklah benda2 yang baik-baik...ingatlah,

"Boleh pandang-pandang....Jangan pegang-pegang....Nice to see, nice to hold....." Cawww
Share

10 Comments...TQ:

p@kcikLie said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 8:55 AM

mata aku ok! kalau tak bepinau jugak blog/Fb tak bole buka..huhuhu..

Liana said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 8:56 AM

hehehe... saya bersetuju 200%... penglihatan merupakan anugerah yg tak ternilai.. haih...sy pun skrg dah start rabun... faktor usia...faktor usia... kihkihkih

abah_izz said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 9:26 AM

@p@kcikLie

kena jaga selalu..nanti tak dapat berblog lagi..

abah_izz said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 9:30 AM

@Liana

uitts..dah pakai contact lens ker??
hi..hii2. Tapi saya kalau boleh taknak pakai addtional2 mata yg llain2 tu...yg ori lagi selesa..

specky women said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 10:14 AM

yg pakai additional mata tu bukan suke punya pasal....tp nk tgk muka org pun x nmpak gamaknye terpaksa la pakai. Klu yg suke berblog tgh2 mlm dlm cahya samar2 haa x lama lg la tu...mata ori kena replace ngan mata palsu. Kuikuikui.....

gadisBunga said...[Reply to comment] @ 12/2/10, 7:17 PM

mata jadi saksi kita nanti. jadi kene la sentiasa jaga penglihatan. :)

mama qistina said...[Reply to comment] @ 12/3/10, 4:35 PM

dah try dah ...nampak gak izz tu kat dinding..menjadik ye..tak lama lagi rabun lah ni sebab asyik ngadap komputer je...

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 12/4/10, 4:50 PM

Jaga mata penting kan Abah Izz...

Alhamdulillah setakat ni saya masih 20/20 vision...


Tapi kolesterol level dah naik...alamak!

zulkbo said...[Reply to comment] @ 12/5/10, 6:46 PM

salam...
maka hargai lah mata anda
gunakanlah sebaiknya demi
kebaikan..nikmat ni Allah
pinjamkan kita..bila2 boleh ambik balik kan?

ibuintan said...[Reply to comment] @ 12/6/10, 7:44 AM

salam,

dah kurang sikit, dah kena tambah dengan cermin

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget