-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Sinar Laser Hijau, Kontroversi Akan Berpanjangan

Published by ab@h_Izz under , on Monday, December 27, 2010
.
Kata-kata Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudoyuno sejurus selepas perlawanan tamat..

PIALA AFF 2010
SBY Minta Menpora Protes Sinar Laser
"Tadi saya sudah bilang ke Menpora. Kalau pakai laser-laser begitu, protes saja."
MINGGU, 26 DESEMBER 2010, 20:24 WIB Arinto Tri Wibowo, Bayu Galih

ni kut yang digunakan oleh mereka2 yang degil..tapi nak tengok bola.
Malam tadi perlawanan antara Malaysia vs Indonesia tertangguh angkara penyokong kita yg 'degil' dengan tindakannya mengenakan pancaran laser hijau kearah muka goalkeeper Indon, Markus. Nasib baik perlawanan itu disambung semula, tanpa kita perlu bermain lagi di gelanggang yang berkecuali. Itu yang sebenarnya Indonesia mahukan. 

Namun keadaan itu sebenarnya membawa kebangkitan Malaysia 5 minit sepas permainan itu tertangguh untuk  membenam Indonesia 3-0. Selepas ini Indonesia pastinya mempergunakan alasan itu untuk menutup kelemahan mereka. Sukar untuk mengesannya siapakah pemiliknya dengan jumlah penyokong yang ramai itu...dan sebenarnya kejadian ini juga terjadi pada pemain kita tempohari dan juga berlaku pada pemain-pemain ternama yang lain....

pemain Nigeria kut...
C.Ronaldo
Messi ...














Dekat Indon pun sama.....







Mungkin selepas ini kejadian yang sama akan berulang bila pemain kita bermain di  Gelora Bung Karno, Indonesia. seperti pepatah.........What 'kita' give..'kita'will get back.... Share

23 Comments...TQ:

Marina Monroe said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 1:50 AM

Salam Ziarah, TQ for vising auntie's blog.
Tadi auntie pun nengok juga perlawanan bola tuh..nyampah betul lah..dia orang pakai laser hijau tuh suluh2..kan dah jadi issue.
Emm..dengar kabar Presiden nya marah..Malaysia akan dpt surat bantahan..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 2:19 AM

@Marina Monroe

TQ auntie..salam kenal gak,
SBY pun sudah bilang..pasti mereka akan protes..apa2 pun M'sian team memang hebat...

ainnoraini said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 9:38 AM

salam ziarah...
kite pun nengok jugak mlm tadi...geram pun ade jugak siapa la buat kerja mcm tu...

tahniah kat pemain malaysia...

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 10:57 AM

@ainnoraini

rasanyer,kedua2 penyokong pun sama..nak tengok bola, tengok bola dah ler...:)

sahromnasrudin said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:20 AM

as salam..saya kutuk kpd sesiapa yang memancarkan laser itu..tiada langsung semangat kesukanan serta merendahkan martabat kecemerlanghan kita sbg tuan rumah...

Hanis Azla said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 12:19 PM

tak faham betullah dengan org2 yg tak bertanggungjawab tu.. takut2 kita give a bit but we get back a "better" one.. buat naya betul..

p@kcikLie said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 1:41 PM

tengok jg kat skrin besar kedai mkn...baru rasa kehebatan gegaran M'sia...kt umah tv kecik..laser pasti tak perasan..

Huszaini said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 2:06 PM

Aku rasa indon akan balas balik bila malaysia main kat sana rabu nih.. ermm... nak naya orang.. ternaya team sendiri...

**jawa apa citer? kim salam dia.. harap2 sihat lah

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 2:23 PM

tahniah buat pasukan malaysia.. rugilah tak dapat folo game tu malam tadi..:(

DiaUmaiNiNaz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 2:30 PM

kemeriahan..kemenangan..kebingungan semuanya tersa bila bersama teman2 di skrin besar..kalau dapat ke stadium taktahu lah cmner rasanya...
takut ada rusuhan kan org indon ni penyokongnya xtrem gila2...Syabas n Tahniah utk Player Mesia.

SweetSyaza said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 3:15 PM

apa da penonton ni guna laser2...
pepun sibek smalam mesia menang,heheheh

wahida said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 3:52 PM

walaupun saya x minat bola, saya tetap bangga Malaysia menang mlm td..

fyna said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 4:18 PM

gud malaysia utk next perlawanan..

luahfikiran said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 8:06 PM

SALAM,
APA PUNYA MANUSIA BERPERANGAI DEMIKIAN ! HERET MEREKA KE MAHKAMAH KALAU DAPAT DIKENALPASTI.
PERLAWANAN MALAM TADI CUKUP HEBAT. BIASANYA DUDUK DEPAN TV KEJAP JE (5-10 MINIT) TAPI KALI INI TUNGGU SAMPAI HABIS. TAHNIAH KEPADA PASUKAN MALAYSIA.

Ms. Dyla Qistina said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 10:09 PM

x faham la. perangai cam budak2. dah la kita sensitif, mereka sensitif. kalau dicucuk2 lagi ni bisa jadi ni haish.. hopefully our team ntuk next match di indon akan pergi dan balik dgn selamat. amin..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:22 PM

@Huszaini

tengah bercuti lagi..insyaAllah minggu ni lawat dia..nnt aku inform ape2 hal..

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:28 PM

@p@kcikLie

anak2 takder tu kut yang lepak2 kat skrin besar..hi..hi2.

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:30 PM

@Ms. Dyla Qistina

harap2 cam tulah..selamat pergi dan selamat kembali dgn selamat dan dengan piala..tu yg penting..hi.hi2

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:31 PM

@luahfikiran

ada lagi 90 minit..boleh lagi ker Rabu ni..:)

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:38 PM

@ shahrom
@ Hanis azla
@ NaFiRa
@Dia UmaiNinaz
@SweetSyaza
@ Wahida
@ Fyna

- thanks atas respons ,lepas ni kita sama-sama saksikan final 2 @ Indonesia...harap2 tiada lagi laser2 ni..dan sememangnya..kita nak team M'sia bawa balik piala..:)

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 12/27/10, 11:42 PM

Sure kita kena laser lagi teruk kat sana nanti...walaupun diorang start dulu masa kita kena ganyang 5-1 dulu.

Saya tau salah sorang yg guna laser tu...

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 12/28/10, 12:17 AM

@Hairil Rizal

takder bende kut laser2 ni..provok je lebih keeper markus tu...

Hairul..spy ker???.ha..ha2

Citarasa Rinduan said...[Reply to comment] @ 12/28/10, 11:06 PM

tertanya-tanya lazer ke arah mereka akan menimbulkan apa?>

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget