-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Nak berFB..Kena Ikut time noo....

Published by ab@h_Izz under , on Tuesday, November 30, 2010
Salam Semua...ditujukan khas buat yang berkenaan...

Dulu ok jer..Sebab dah lama tak masuk opis, try nak bukak FB baru2 ni...ada kuar macam kat bawah ni pulak.Hi..hii2 dah ada time yang di syorkan untuk berFB....

Ikut time ok..1.sebelum 8.30 pagi. 2. Antara 12.30pm -2.30pm. 3. Selepas 4.30......

Bagusla tu...aku sokong, tapi tak semestinya aku pun tak bukak time opis hours ,cuma bukanlah peng FB yang 'tegar' yang rasa macam nak kena check dan update status selalu. Lagi pun, aku tak selalu dok opis pun.Okay la tu..memang patut pun ada jadual cam tu, sekurang-kurangnya time kerja bolehla 'kosenterit ' ngan kerja...walaupun bukan 100% ha..haa2.

Ni pun sesuai untuk dipraktikkan untuk semua opis2, tak kirala gomen atau swasta. Nanti takder lah timbul komplen2 pasal tak siap kerja / pegawai asyik berFB jer time waktu kerja.

Persoalan kenapa tak sekat terus jer FB ni kat opis2 gomen khususnya, aku rasala mungkin disebabkan kebanyakkan kementerian2/jabatan2 telah pun ada akaun Fb...tu belum lagi yang Pak Menteri2 lagi..semuanya dah ada akaun FB lagi...So, nak tak nak, tak boleh nak sekat terus , tapi ada time yang sesuai...Okayla tu...semoga cara ini akan  membawa faedah bagi kedua2 belah pihak hendaknya.

p/s: Kalau time kerja boleh bukak FB, Time makan kita ber FB la pulak, tak yah gi kuar makan/shopping2....boleh ker?
Share

3 Comments...TQ:

sahromnasrudin said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 3:35 PM

salam..satu langkah yang baik..harap ia konsisten

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 12/1/10, 12:13 AM

Tempat keje saya blok Internet Access terus. Mereka yg terpilih aje ada akses. Hebat??

Bagus gak...kalo tak takdenya nak khusyu' keje :)

RIS-FAMILI said...[Reply to comment] @ 12/1/10, 12:18 AM

Memang ada baiknya buat cam tu. Cam hang kata, boleh kosentret kerja. Waktu rehat dan lepas waktu kerja adalah waktu yang sesuai untuk berFB.
Tapi walaupun cam tu masih ada banyak alternatif kalau nak berFB spt guna Broadband sendiri atau guna hp yg ada FB. Nak seribu daya.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget