-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Kursus + Raya + Kahwin.....

Published by ab@h_Izz under , , on Tuesday, November 09, 2010
Salam....

Hari ni dah start travel to KL...Kena gi kursus esok....



Sebenarnya, kursus tu no.2 lah...tapi yang penting aku leh balik area belah2 sana dengan tak perlu ambik cuti dan lain2....memang aku gemar sangat kalau dapat kurus ke ape ke kat belah2 lembah klang, boleh aku balik sekali sana....jumpa kawan2 opis selangor,tengok umah & gie mah MIL ku dan jalan2 cari makan apa yang patut......

Planning asal nak balik sana time cuti Raya Korban nanti dipercepatkan lagi....tula dapat peluang 'bercuti awal' ,tambah2 lagi dah nak cuti sekolah....exam anak aku pun dah habis, raya hindula anak2 aku+umiizz dapat balik awal jumpa ngan AtokMak diaorang. Mungkin akan dok sana lama sikit kut, sebab akan cuti sekolah dan takut kat sini kena banjir lak .....hi..hii2. Aku kat sini kembali 'bujang' la sementara ....he..hee2


"udah nasib kita lem......."

Sebelum ni ingatkan nak balik Raya Haji nanti kat rumah MIL jer....tapi dah 'diarong' akan dok sana lama sangat. "Isshh mana boleh ni.." , planning berubah lagi untuk balik kampung aku kat perak lak...lagipun Abah aku kat kampung akan buat korban 1 bahagian gak,waa,...bolehla pekena 'sup tulang korban' yang abah aku buat, FYI ...abah aku bab2 masak ni memang terer dari mak akula....tekong tukang masak kenduri kahwin kampung aku nii....aku jer tau makan. Buat abgngah P@kciklie jom balik sekali memeriahkan majlis......


"baik nasib kita yang......."

Sebab takde dlm perancangan asal, balik kampung dapat sekejap jer, pastu terus balik USJ jap sebelum gie Johor lak...ada belah2 sepupu umiizz yang nak kahwin. Mungkin bermalam semalamam sebelum balik USJ untuk tinggalkan lagi diaorang kat sana......Aku, kena kerjala....dah panjang sangat cuti tu, balik KT dok sorang-sorang...yee...hu..huu2

p/s : Hanya merancang...Tuhan yang tentukan...InsyaAllah.....



Share

6 Comments...TQ:

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 11/9/10, 12:14 PM

best lah dapat cuti panjang.. x payah apply leave plak tu.. saya sudah kehabisan cuti nih~

cemomoi said...[Reply to comment] @ 11/9/10, 2:10 PM

waaa banyak nak korban tu....

eMMe said...[Reply to comment] @ 11/10/10, 11:35 PM

salam abah izz, perak area mane? kalo dekat, leh tempah katering....

p@kcikLie said...[Reply to comment] @ 11/12/10, 11:28 AM

salam,..masa terhad sangat nk singgah blk perak...tengoklah cmner nt, rasa cm nk balik kpg Sp..
apa2 nt aku call..kalu bole 'cabut' awal leh singgah menyinggah...

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/15/10, 1:47 AM

@eMMe

Perak kat P.buntaq..tak smpi nk buat catering lgi..gotongroyong sama2 nk masak kenduri je satu kampung.

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/15/10, 1:48 AM

@p@kcikLie

singgah leh pekena sup daging fresh ...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget