-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Kerja..mmmm, Gaji....hi..hii2

Published by ab@h_Izz under on Tuesday, November 02, 2010
Sebenarnya tak tau lak nak buat yang mana satu,walaupun kerja memang banyak,..pasai dah tak tau nak buat apa baik aku tulis N3 ni ,boleh gak hilangkan boring menghadap PC....sambil buat keje..yang betul2 akan buat ni. Banyak kut..pasal 2 minggu lepas dok masuk opis.....


.....nilah contoh sasaran kerja yang tak capai-capai

Dua bulan lagi dah nak habis tahun ni...Sasaran Kerja Tahunan bahagian aku ada lagi yang tak capai, minggu lepas meeting bulanan bos besar pun dah sound...nak kena capai gak. Wow...boleh ke?..bulan ni & bulan depan almaklumlah cuti sekolah, mak bapak pun nak cuti gak...hi..hi2, pastu musim hujan +banjir lak, kang boleh sampai ,nak balik tak leh lak....hu..huu2. Sebenarnya tak buat kerja last minit pun...tapi kerja tu yang nak kena inspect hujung2 tahun...kikiiii.

Sebut pasal cuti sekolah tadi...pas ni nak apply cuti lagi, cuti Raya Haji, nak korban gak...tapi aku akan korbankan cuti aku dulu la...hi..hii2. Kat sini dapat 2 hari...pastu sambung terus Jumaat Sabtu, pastu aku sambung lak cuti 2 hari...woo..banyak2, plan nak gie kenduri kahwin, musim mengawan dah tiba....sesapa yg nak kahwin, ucap dulu Selamat nak jadi pengantin baru.

Bila ada time2 perayaan ni, gomen kasi gaji awal lak bulan ni...10 hari kerja dah dapat gaji untuk bulan ni...mmmm best ke? Tadak bestla...kalau dah cucuk2 duit ada balance banyak kat bank, last2 keluar gak...pastu bulan depan merana, kena tunggu lak sebulan setengah untuk gaji...ha..haa2 baru padan muka aku. Apa la gomen ni ...ikut jela cam biasa dah la.

Ok...masa dah time,leh sambung kerja lak...kerja-kerja-kerja..


Share

10 Comments...TQ:

p@kcikLie said...[Reply to comment] @ 11/2/10, 3:00 PM

cuti panjang g mane ??

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/2/10, 4:19 PM

@p@kcikLie

tak dapat kut nak balik kampung..tp akan balik subang pastu gie johor ada knduri khwin..cuti pun ada tinggai sikit lagi.

Puteri Dyla Qistina said...[Reply to comment] @ 11/2/10, 8:20 PM

cayok3 :)

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 11/3/10, 11:35 AM

jom pakat2 buat keje.. banyak keje jugak nih~

korban cuti tu kira berkorban jugak eh??? nak korban cuti jugak lah.. cuti saya dah -3 hari ni.. muahahaha

MELAH said...[Reply to comment] @ 11/3/10, 6:02 PM

ohh.. gomen dapat gaji awal ek bulan ni? tak tau plak. besa la,bukan orang gomen.

hihihi.

aNiS tHe BumbleBee said...[Reply to comment] @ 11/3/10, 11:36 PM

org yg duduk rumah ni pun keja xberenti2.tapi gaji xdak pun..huk3x..

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/4/10, 1:58 PM

@Puteri Dyla Qistina

cayok2....hi..hi2

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/4/10, 2:04 PM

@|| NaFiRaa ||

kira gak la..salah satu cabang pengorbanan..hi..hii

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/4/10, 2:08 PM

@MELAH

sama ja..awai dapat..awai la habis

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/4/10, 2:20 PM

@aNiS tHe BumbleBee

tula..sian sama gak org rumah...lagi byk keje kan! nnt leh claim ngan hubby masing2 hi..hii22

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget