-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Bila Anak2 Udah Bosan......

Published by ab@h_Izz under , , on Monday, November 29, 2010
Minggu ni baru minggu pertama habis cuti sekolah, lama lagi nak habis, anak2 aku dah mula bosan dok rumah, asyik tengok TV, Tv tengok dia...main dalam rumah,main luar rumah semua dah, sampai  tak tau nak main apa lagi. Baru-baru ni dah dok kat rumah atok/opah dia...tapi nakal sangat, tu yang ajak balik KT semula. Sekarang lagi tambah bosan agaknya...dah tau dah, mesti nak ajak gi jalan2 la tu.....Ha..haa2


Baru2 ni pun....dah puas jalan2 & dok dalam keter, dari timur(Ganu) ke utara( P.Buntaq), pastu barat (KL), pastu selatan(Muar). Tapi tu bukan melancong pun...lalu jer. Mungkin lepas mi nak plan jugak la, bawa anak-anak ke satu tempat yang happening sikit. Sian gak tengok, dok kat rumah jer....

Kena cuti lagikan!...baru jer nak masuk opis, Mau bising kut big bos aku nak cuti lagi.. Minggu lepas pun dah bising, ada members yang kena tunjuk sebab pasai sambung lagi cuti lepas Raya Haji. Sib baik aku bercuti dalam berkursus..hi..hii2.Tak palah...bila dah keadaan ok..aku akan apply untuk bercuti lagi.

Tak tau nak gi mana lagi...bila dok Selangor dulu teringin sangat nak pi belah pantai Timur. Tapi dah ada kat KT ni...tak bestla pulak nak bercuti  dekat2 sini. Biasala la tu...selalunya tempat2 menarik kat tempat sendiri orang2 jauh yang akan sampai dulu......betul kut. 

Tak pelah, itu akan dipikirkan kemudian....bergantung pada masa,tempat, kedudukan, kebestsan, & keupayaan yang sesuai....Tapi yang penting cuti kena lulus dulu....pastu baru boleh jalan2. Jom cuti2 Satu Malaysia.




Share

8 Comments...TQ:

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 11/29/10, 4:20 PM

wahhhh.. best jugak.. kat opis saya nih pon sama.. bila anak2 cuti sekolah, mak ayah pon pakat2 apply cuti atas alasan anak2 bising x de xtvt masa cuti sekolah..muehehhe

AngahSayang2314 said...[Reply to comment] @ 11/29/10, 7:56 PM

wah bestnyer apa2 slmt cuti2 malaysia yer...

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 12:00 AM

Semoga apa yang dirancang jadi kenyataan. Amin! :)

Nurul a.k.a Riko said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 6:16 AM

time cuti sek. nie....hari2 anak ahkak ajak main board games mcm Scrable & Saidina.

Kadang2 tu...kalo lepas balik keja, mmg penat...since anak2 dok ajak main samer..so main jugaklah.

Cube beli permainan board games utk yr kids....sure derang tak boring punya.

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 11:58 AM

@|| NaFiRaa ||

biasalah, selalu anak2 jadi alasan nak bercuti, tambah2 cuti sekolah.
pastu..1st,2nd day bukak sekolah cuti lagi...urus anak sekolah..hi..hi2

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 12:09 PM

@AngahSayang2314

hii..hi2 belum gi lagi, nnt dah gi baru tau bestnyer..

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 12:10 PM

@Hairil Rizal

InsyaAllah...TQ

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/30/10, 12:18 PM

@Nurul a.k.a Riko

Thanks 4 ur idea..bagus main benda2camtu...
ada plan gak beli cam tu
dulu,tapi baru beli yg set games dam yg byk dadu tu pun boleh hilang, kalau saidina/scable lagi la...takpe boleh dipertimbangkan , leh join main sekali...hi..hi2

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget