-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Korban@Kampungku....

Published by ab@h_Izz under , , on Friday, November 19, 2010
Salam Eidul Adha....

Masih lagi dalam tempoh di mana umat Islam melaksanakan ibadah korban.
Hari Raya korban tempohari aku balik kampungku kat Perak. Kat kampung tak ramai yang balik coz cuti raya sehari je, cuti sekolah pun tak habis lagi, aku jer satu family yang cuti panjang, coz ganu leh cuti sambung terus.....terus menerus bercuti.

Biasalah, aktiviti lepas sembahyang raya adalah tengok orang sembelih lembu untuk korbanlah. Surau kat sebelah rumah kampung aku ada buat korban, dan memandangkan dah ramai yang ambik bahagian, aku cuma jadi pemerhati bebas..hi..hii2

Sama jer cam tempat2 lain, tak yah nak citer banyak kita layan gambar je ok...


Pak aji ni...siap sedia untuk melaksanakan tugasnya....


akhirnya....takut2 lak anak2 aku ni,padahal tiap2 tahun tengok.


ramai gak jadi pemerhati...termasuklah aku,tukang ambik gambar jer..


uitts!....ada mangga la pulak! akan menjadi 'korbanku' seterusnya....


fresh....terbaik dari ladang, tu...bhg paling belakang yg byk orang suka.


Sedap ni makan panas2 lagi fresh lagi free..hi..hii2. Hidangan menu utamaku@kampung time korban....


Selamat Menjalani Ibadah Korban. Semoga ibadah yang dijakankan memberi hikmah dan pengajaran kepada kita....Aminn
Share

8 Comments...TQ:

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 11/19/10, 4:38 PM

ya Allah.. buah mangga tuh dekat jek ngan hidung.. kalo kat umah saya..memang bye2 dah mangga tuh~

Liana said...[Reply to comment] @ 11/19/10, 11:15 PM

insyaallah... semoga pengorbanan yg kita lakukan mendapat keredhaanNya... amin... Salam aidil adha kepada en.nasir sekeluarga jugak... ;)

Hairil Rizal said...[Reply to comment] @ 11/21/10, 2:03 PM

Masih blm terlewat sangat utk ucap Selamat Aidil Adha kan?

Hehe!

Oh, ada mini entry ttg abah izz kat Warlord's Armoury. Mari lah ke sana :)

Panglima Muda said...[Reply to comment] @ 11/21/10, 2:41 PM

sedapnya sup tu

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/23/10, 12:38 AM

@|| NaFiRaa ||

saja close-up gambar tu..bagi terliur sikit sesape yang tengah 'mengidam' hi..hii2...

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/23/10, 12:41 AM

@Liana

Aminn..Hendaknya. Samalah jua buat pn.liana& family

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/23/10, 12:42 AM

@Hairil Rizal
.
TQ..TQ...nnt kita komen kt sana

abah_izz said...[Reply to comment] @ 11/23/10, 12:43 AM

@Panglima Muda

tu sup mmg sedappp.....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget