-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

APabila Gambar Album FBnya Di Plagiat....

Published by ab@h_Izz under , , on Friday, February 11, 2011
 .


Ini berkenaan kisah wife aku a.k.a ummi izz...yang hobinya sejak berpindah kat sini dan dapat pulak jiran yang suka hantar-hantar makanan ni, maka tu yang start rajin nak 'try & error' segala jenis resepi yang diambil di internet. Jiran sebelah rumah pulak memang 'terer' memasak, Tercabar jugakla aku rasa, tu yang ada saja resepi baru yang akan cuba dibuat, tak kanla nak hantar yang lebih kurang jer atau asyik2 kuih tu jer, mentang-mentangla kuih tu jer yang pandai..ha..ha2.

Sampailah sekarang, kalau bukak wall FB dia, penuh la post-post masakannya ,dah boleh buat  Album koleksi masakannya. Tapi semalam, dia cukup 'tak puas hati' sikit, apabila terjumpa satu blog masakan yang menggunakan hasil gambarnya. Cantik sangat hasil 'crop'nya tanpa menampakkan watermarknya. Apalah salahnya bagi 'kredit' sikit kat tuannya, tak rugi pun, cuma tanda kita berterima kasih.  Tak pun bagi jer kredit tu kat pakcik google.......hi..hi

" ni lah blog masakan itu.....serupa tapi tak 'sama'.....
Maka dengan itu, aku 'meracunnya' , supaya buatlah blog sendiri......pada orang lain gunakan dia punya gambarnya baik dia masukkan kat blog dia. Benda dah ada, dan hari-hari akan ada....so, malam tadi ,ntah kul berapa tidur, terhasilya koleksinya di blog :

Album@Suke-Suke Masak  jemput singgah katanya..

Share

12 Comments...TQ:

NzA said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 9:14 AM

Alhamdulillah syukur dpt jiran yg boleh dijadikan motivasi camtu.....

xpatut la dh copy paste tnpa bg kredit kt empunya diri..sekurg2nya wish la trima kasih ke apa????

Fieza79 said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 2:12 PM

okeh..promo yg berkesan...sure singgah dan follow..hehe

cmner kalau dpt jiran sama malas dn kurang memasak...so kurang tercabar la kan..terusan dok malas gitu lah..hikk

makdara TERdiva said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 2:18 PM

kalau saya hari2 jiran bg makanan..kompom seminggu lepas tu tak boleh kuar rumah sbb tak muat..haha!

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 3:29 PM

@NzA

Alhamdulillah..dapat jiran kirikanan yg baik&pemurah..
-takpelah, mungkin tak sengaja kut....anyway ingatan sama kat saya.

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 3:34 PM

@Fieza79

Tq..2 in 1,
-kalau sama2 malasnya, tak dpt nak menolong..hi..hi, berjumpa kat kedai makanla jawabnya.

ab@h_Izz said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 3:39 PM

@makdara TERdiva

eehh, ni dah berbulan2 ni..tapi takper banyak mulut yg makan..asyik tak cukup jer..ha..ha

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 4:59 PM

uih~ masuk blog tuh terus jek rasa lapar.. hehehe

Kembara Perantau said...[Reply to comment] @ 2/11/11, 11:16 PM

wah dasat dasat..sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua..hahha

Aqila Safuan said...[Reply to comment] @ 2/12/11, 3:35 AM

wow. best dapat is3 pandai masak ! hee .

wida said...[Reply to comment] @ 2/12/11, 9:32 AM

sedapnya..untungnya dpt isteri pndai masak..pas ni boleh singgah blog belah sana:)

syafiQakarim said...[Reply to comment] @ 2/12/11, 12:06 PM

nampak sedappp gila kek tu.

RuSh said...[Reply to comment] @ 2/12/11, 10:17 PM

wah..best btol dpt mkn2 sedap2..huhu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget