-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Balik Raya.....@Kampung

Published by ab@h_Izz under on Monday, September 06, 2010
Salam

Ni rasenya entry last aku........................last sebelum Raya la kut. Memandangkan sekarang ni pun tengah beezi sikit2la untuk last2 minit nya preparation dan sibuk packing2 untuk 2 minggu punya stok aku ngan family nk balik beraya. Banyak tu stok pakaian terutama anak2lah yang taktau nak 'dok diam' kt kampung tu....(4orangxpagixpetangxmalamx 2mingu)....hrmmm.....pening nk menghandlenya....lagi2 bila dh jumpe ngan sepupu2 yang sama naik gak kt kampung tu.....


ni la my kampung.....jom singgah

Akan balik beraya Rabu ni...sehari sebelum cuti aku yang dah diluluskan.....coz aku dh keje untuk sehari advance....waaa boleh gitu....dakpe janji kerja settle. Dah balik awal sikit ni leh la tolong2 makayah kt kampung aper yg patut... tula aritu pun abang ngah nak ajak 'operasi lemang meriam' katanya....best gak kalau jadi...takdela tiap2 tahun asyik makang hok tepi jalang jer....tak mbohla... Pastu kalau ade ayam kampung...buleh ligan pastu sembelih...Best tu...

Anak2 sebenarnya yg tak sabar2 nak balik kampung....aku rileks je....umi izz biase2 je...mungkin pasai balik kampung aku dulu tu... hi..hi...hi. Ni la kut yang yang bebudak tu teringat sangat nk balik kampung.....


nak berkubang kt taliair tu leh lagi tu....

Mungkin perjalanan kali ni agak memenatkan kut....kalau drive 'non stop' pun dalam 7 jam lebih...nanti campur jalan sesak + nak itu ini...mau dekat 9 ke 10 jamla sampai kat kampung aku...Harap2 nanti dapatla perjalanan yang lancar....dan sampai ke kampung halaman...dengan selamat hendaknya.....

"Selamat Pulang Anak Rantau.......Kepulangan Dinanti Bukan Ditangisi....Hati2 Di Jalan Raya...Selamat Hari Raya "

Maaf Zahir & Batin
Share

12 Comments...TQ:

pakcikLie said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 9:13 AM

"..hati2 dijalan raya..semoga famili Izz selamat tiba @ kpg."..

gadisBunga said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 1:02 PM

salam singgah....
hati2 di jalan raya ya.

cemomoi said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 1:05 PM

balik kedah ka? tengok tiang rumah tinggi semacam, ada parit tali ayaq lagi

slamat dalam perjalanan dan semoga dilimpahi rahmat Allah slamat nyambut raya dengan keluarga

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 1:39 PM

To pakcikLie : TQ ..sama2lah..jumpa nanti @kampung


To gadisBunga : Singgahlah selalu...

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 1:43 PM

To cemomoi : balik parit Buntar..sebelah ngan kedah ja...
ada bendang..ada la tali ayaq..Maceh..Aminn

mama qistina said...[Reply to comment] @ 9/6/10, 1:58 PM

hati-hati ye...semoga beraya dengan gembira disamping keluarga

AzketOm said...[Reply to comment] @ 9/7/10, 3:10 AM

hati2 dijalan raya ye. 7 jam perjalanan non stop tu macam nak ke terengganu je. hihih

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/7/10, 5:49 AM

To Mama Qistina " TQ...sama jugelah hendaknya "


To AzketOm " bukan nk ke Ganu..tp nk balik kampung dari Ganu..."ha ha2

ninie's corner said...[Reply to comment] @ 9/7/10, 11:48 AM

Selamat Hari Raya...maaf zahir batin...semoga selamat tiba ke destinasi yg dituju....

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 9/7/10, 12:29 PM

semoga selamat sampai ke kampung

selamat hari raya aidilfitri buat abah izz sekeluarga~

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/7/10, 2:25 PM

To ninie's " TQ..Selamat Hari Raya "


To NaFiraa " TQ..4ur family juga hendaknya....

Anonymous said...[Reply to comment] @ 9/8/10, 1:51 PM

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget