-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

- Sebelum Kembali Pada Asal -

Published by ab@h_Izz under on Sunday, September 19, 2010

Salam Semua....

Rasenya hari ni dah ramai yang dalam perjalanan untuk kembali ke destinasi asal pencarian rezeki masing-masing...dan mungkin ade yang plan bergerak dengan masa yang sesuai.....Mungkin juga ade yang sambung cuti,balik esok @ lusa....coz takut jalan 'jamm' kut ataupun dah malas nk balik semula ataupun dah malas nak masuk opis dan sebagainya.....

Bagi aku lak...akan memulakan perjalanan esok pagi...dan start keje Selasa....walaupun kt Ganu Ahad dah keje/sekolah...(hrmm.. ponteng sekolah lagi anak aku.) Mungkin perjalanan balik menghala ke KT tak sesak kut..coz 'melawan Arus'....tapi mungkin aku akan menempuh juge 'kesesakan' selapas kuar dari rumah@SJ sebelum memasuki tol karak.....baru lak sedar.....takpelah...lagipun dah lame tak rase 'jamm'....ha.ha..ha

Fasa ke2 bercuti kat umah umi_izz@SJ ni...banyak dihabiskan gi beraya kt mah sedara mara belah aku ngan umi_izz area KL...tapi tk dapat nak gi semua la...sebab ade lagi yg tak balik beraya dan tk berkesempatan coz ngan kerenah anak2 ku yang kekadang takde 'mood' dan inilah antara xtvt bagi mengisi kecutian aku n family....

Aktiviti Siang Hari....Main-main..main...

Aktiviti malam hari...Makan2....BBQ....

dan aktiviti yang terakhir dan yang agak syahdu sikit kut....adelah beraya kt rumah jiran2 lame dulu sebelum berhijrah ke KT....rumah lama la....Anak2 masa nak gie tu memang la suka sesangat....dapatla jumpe kawan2 yg sepermainan dan sepergaduhan..... pastu dah sampai sana mulala tanya "jomla masuk mah kite...".... kenape tk masuk mah kita umi..."..dah nak balik lak..." ...."takyah la balik ganu ummi....".."apsal cepatnya nk balik abah".....so terpaksalah di jawab oleh uminyer,walaupun uminyer sendiri pun sedih gak tu....walaupun baru 5 bulan berhijrah......


Ceria.......nak beraye kt rumah2 jiran lama

Dah jumpe kawan2.....dah jumpe 'rumah'....


dah jumpe 'geng'......mulalah tak nak balik.....padahal dah malam pun...

P/S : Selamat Kembali...Kembali Pada Asal....( termasuklah berat badan anda suatu ketika dulu )
Share

8 Comments...TQ:

Liana said...[Reply to comment] @ 9/19/10, 9:14 PM

ala sedihnyaaa.... xperla ek... pengorbanan sblm pencenn... :)

Insan Marhaen said...[Reply to comment] @ 9/19/10, 10:52 PM

dan beban kerja yang seminggu pun menunggu...

sahromnasrudin said...[Reply to comment] @ 9/20/10, 8:48 AM

seronok melawn arus kan..orang ke bandar tp kiter ke kampung huhuhuhuh

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/20/10, 10:35 PM

To Liana "..tapi anak2..mana tau itu semua kan !.. bagaitau pun tak faham2..

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/20/10, 10:37 PM

To IM " bukan seminggu IM...dah 3 minggu kut...Outstation 1 minggu..2 minggu cuti...minggu ni kena dok opis la.."

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/20/10, 10:42 PM

To sahrom " melawan arus gak ke?..seronok tapi kekadang boring gak...kurang cabaran "

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 9/21/10, 9:56 AM

sonok x raya kat KL?? mesti jalan2 kat KL lengang jek kan~

abah_izz said...[Reply to comment] @ 9/21/10, 12:31 PM

to NaFiraa " best gak..sedara mara kekawan byk belah cni...pasni lagi best...open house sajerkan!......sabtu ahad confom sesak lagi jalan..."

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget