-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Terengg@nu lagi....

Published by ab@h_Izz under on Tuesday, August 03, 2010
Salam semua...

Agak kepenatan sikit... coz minggu ni banyak 'inspection' di sebelah Kerteh&Kemaman (O&G plant )....tu yang tak ter'update' ..memandang terpaksa travel saje dah hampir 3 jam campur itu ini..untuk sampai dilokasi sebelum melakukan tugasan.....

Terengganu lagi...bukan ape, baru sebulan dua ni......setelah hampir setahun aku dok sini, baru aku berkesempatan @ betul2 jalan-jalan mengenali Terengganu bersama family...dan semestinya KT lah coz dekat ngan mah sewa aku..., tapi itu pun tk semua tempat aku dh gie......man man ma....banyak masa lagi...

Dulu-dulu...apsal tak gie ???.....of coz la tk dpt nk jalan2..masatu kan jadi 'weekend husband'..seperti biasala akan balik ke Klang lah...hujung minggu tak akan ade kt sinila..tunggu kalau2 ade cuti ape2 di pertegahan minggu kerja baru boleh jalan....Malangnya takder...seingat aku ade sekali...time bulan pose dulu ( Nuzul Quran ) seingat aku ader 1 hari,...tapi..bulan pose tak laratla jawabnye....ZZZZZZZ

Sekarang..boringlak dah nk dok rumah..so ...Jom....sama2 jalan2 ...selalunye kt tepi pantaila..anak2 aku suka gie....kat KL takde kot....memang pun..



An@k2 Bermain pasir....pantai sekitar Bt Buruk/Kuala Ibai





Sememangnye...sampan /perahu ngan pantai...bagai isi ngan kuku..





Selalu naik kuda yang' keras' bergerak statik..ataupun kena bayar RM3/ yang pakai bateri kt Tesco/Mydin....sekarang tidak lagi.....


Gambar2 bawah ni...adalah sebahagian IKON2 Negeri Ganu....yang sempat aku & family gie...



......Masjid Terapung & Masjid Kristal.....



Antara model2 Masjid kat Taman Tamadun Islam....

Kat bawah ni pula....adalah Ikon Terbaru Negeri Ganu yang terbaru/.....
>
>
>
>


Stadium Runtuh....Antara 'ikon' yang sering dikunjungi ramai untuk melihat dengan lebih jelas lagi.....ha..ha..ha...( orang g@nu...jgn marah lak ! )


Betul kata orang dulu2....."Barang yang lama jangan di buang terus...mungkin berguna suatu hari nanti".....macam ni lah......


Stadium Sultan Ismail ....hampir2 nak dirobohkan pasai dah ada Stadium Sultan Mizan tu.....Kalau tak???


Tak dapatla nak layan macam nie.....ni time team Ganu tengah naik...'Peteh Ganu Peteh'....walaupun sebenarnya aku 'Kejor Yob Kejor...

so ...itu aje...klau ade gambar2 lain aku upload lagi

Adios.........TQ , kena promote la sikit tempat2 menarik kat Malaysia nie kan .....kita kan 1 Malaysia...walau dimana kita berada......"betul-betul-betul"......Wassalam
Share

1 Comments...TQ:

pakcikLie said...[Reply to comment] @ 8/4/10, 5:40 PM

Stadium Runtuh..huhu sensitif tu..Kena Kerja Rajin (KKR).

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget