-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Nak Pekena Char Kuew Teow la....

Published by ab@h_Izz under on Friday, August 20, 2010
Salam.......

Bulan puasa nie....Haii... tetiba je teringin nak pekena sesuatu....Nak makan Char Kuew Teow cam kat kampung aku...selalunyer pekena@ warong belakang Chaltex P.Buntaq.....Menjadi kemestian bagi familyku setiap kali balik kampung.( baru2 ni balik kampung...tk sempat la pulak..tu yg kempunan sikit ).......



Semenjak aku dok KL & Ganu sekarang ni memang banyak gerai yang jual...siap tulis banner "Char Kuew Teow... Penang Mai...BM mai la..." tapi bagi aku la....tk leh lawan lagi yang jual betui2 kt belah2 BM/SP termasuklah kt kampung aku....He..he..tak dinafikan..mai lah pekena..memang lumayan ngan udang2 besaq....dan semestinya akan dimasak satu persatu walaupun pelanggan duk ramai yang tunggu & berpuluh pinggan kita order....tu yang baru best.!



Tengok tu....Terliyok dah dibuatnyer

Sebenarnyer senang jer nk buatnyer...tapi yang penting kicap/sos nyer mesti menjadila....Sekarang lagi senang...dah ade jual kicapnyer...tak yah susah2...




Kalau tak nanti macam makan Kuey Teow biasa jelah....Nanti aku suruh Ummi_izz try buat....kalau korang nak tau cara memasaknyer.....jom pi kat rumah abang aku...."P@kcikLie" selau gak pekena kalau pi mah dia.

Errrkkk.....Alhamdulillah..(mase lepas berbuka nantila)



Share

7 Comments...TQ:

pakcikLie said...[Reply to comment] @ 8/20/10, 8:55 AM

dah pandai buat sendiri ek...bole kami try CKT ganu plak...

PurplePolaris said...[Reply to comment] @ 8/20/10, 9:13 AM

yeah2!!betoi2..takleh lawannya char koew teow sg dua kat penang nih.maveles!=)awat post entry cenggini..nak p bukak posa la plak rasa..hahaha

mama qistina said...[Reply to comment] @ 8/20/10, 4:38 PM

adus bulan posa gini ada gambaq carkueyteow.....meleleh ayaq lioq

abah_izz said...[Reply to comment] @ 8/20/10, 4:59 PM

Boleh buat sendiri tapi... tak brapa "kaww"..bulan posa ni la teringin nak makan macam2...yang payah lak nak cari...dugaan betui tu namanya..

|| NaFiRaa || said...[Reply to comment] @ 8/22/10, 10:38 PM

mmg kecur air liur tgk CKT tu~ udang dia yang x tahan tu~

Nukilan Gadis Kampung said...[Reply to comment] @ 8/28/10, 9:19 AM

nampak sedap sangat....nak beli la buat berbuka nanti

ez man said...[Reply to comment] @ 5/9/13, 9:57 PM

Jom try kat Irich Char keowteow

http://irichcharkuewteow.webs.com/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget