-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Hidup Tanpa TV...Boleh Ke?

Published by ab@h_Izz under on Friday, August 06, 2010
Salam semua.........



Ini adalah berkisar tentang family aku ler...dah masuk 2 bulan dah tak tengok TV....semuanya terjadi apabila family aku pindah bersama kat cni....dan semuanya gara-gara demam WC 2010 yang lepas...tak taulah...itu antara alasan2 yang diberikan oleh sebuah stesen berbayar...AS aper tah...apabila ditanya bila nak pasang...walaupun aku dah lama daftar.


Sebenarnya rumah aku bukan takde TV...ade, cuma siaran je yg tk dapat..malas nk pasang antena kt atas bumbung...Dah pakai internal lak...Siran hok TV milik Kerajaan pun tk dpt...kawasan ni memang low signal...frequency problem kut.

Rumah yg lame tu (Klang) ade..cuma malas nk bukak 'set' kt atas bumbung tu masa pindah dulu dan ingatkan selalu seminggu je...tu yg register new acc. tu...

nie jelah 'set 'lama aku bawa...takleh pakai pun..

salesman tu ckp......dlm seminggu selepas acc. aktif kita akan pasang....pastu call kata extend ....4-8 minggu...pulak!!!
Alasan..byk yg register pasai nak tengok WC2010 baru2 ni.....kehabisan stok..hmmmm...mungkin kut..4 tahun sekali kan!....takpelah,dalam hati apala punya ***** company ni...takkan ni pun takleh nak manage...sampai stok bebulan leh delay...nasib baikla takde competitor lain...kalau tak dah lame CANCELL .
Tunggu punya tungu....sampailah sekarang...janji nak pasang minggu depan...gerenti katanya pasai stok banyak dh sampai....tunggu jelah...

Sebenarnya anak2 aku pun dah tak kisah dah , tak taula dah boleh except ke...atau maleh dah nak tanya....masa mula2 tu je yg tanya..."bila nk pasang tv bah"...nak tengok "geng basikal sekolahlaa...jangan lupa makan la..akademi itula"...pening juga camner nk bagi diorang main ape..untuk hilangkan boring dok dirumah....tapi sekarang dah tak peduli pun...BAGUS jugak..at least, kalau tak dapat jadi 'ulat buku'...pun takpela....Asalkan jangan jadi 'Hantu TV'..dah ler .Harap-harap lepas bolehla control.....

Dan bagi aku & ummi lak....takde masalah... internet ade...tak ketinggalan pun.....dan yang pastinyer dah asyikk sangat main internet...wujudlah...blog alam maya nie...dan mula berjinak dengan dunia blogger ni...nak ucap TQ kat sape pun tak tau.....itulah antara hikmahnya.....dan yang pasti...akan cuba 'mengemas' dari rumah berhabuk....walaupun nanti aku dah leh tengok TV .....Ha....ha....ha..

P/s : Sebenarnye boleh je hidup tanpa TV...dan kalau dah terpaksa lagila boleh.... >
>
>
>
>
>

Iklan sebentar.......


Kek puding roti yang ummi_izz bakar dah pun masak....so..masa untuk sarapan lah...
Tq.....Adios semua


Share

3 Comments...TQ:

ris-it said...[Reply to comment] @ 8/7/10, 7:11 PM

Memang kat sini tak dapat siaran yang jelas. Aku hampir setahun tengok siaran tak jelas tu. Dalam bulan Mei hari tu aku baru beli antena luar (ada booster) dan pasang antena tu dua meter atas tanah (tiang aku guna kayu dan cucuk ke tanah). Tak mahal pun antena tu (~ RM30) dan tak yah bayar bulan2. Baru la siaran jelas dan tak terlayan TV nak tengok sbb dah ada 5 channel. 8TV je tak dapat.

abah_izz said...[Reply to comment] @ 8/7/10, 10:12 PM

mmg betul la ris...bukan setakat siaran ,service syarikat tu kt sini pun slow gak.....

abah_izz said...[Reply to comment] @ 8/17/10, 6:00 PM

sekarang pihak yang berjanji dh tunaikan akunyer app....setelah bbrape kali aku jupe...boleh dh tngok TV.....tgk berita jer..kui22

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget