-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Hampir Setahun....@ ganu

Published by ab@h_Izz under on Friday, July 30, 2010
Salam ....all blogger

Bulan September ni...dah hampir setahun aku berhijrah ke Terengganu...Salah satu negeri yg belum pernah aku gie sebelum nie...bukan tak nak gie...tk berkesempatan..FYI, Ganu memang very nice place to visit...Memang masa aku dapat surat posting dulu kt sini...byk yg cakap "bestla..dapat ganu...boleh gie tempat2 kt sana "......mmmm mungkin kut...

Tapi...bagi aku tak kut...pasai...banyak sebabla..Antaranya masa aku mula posting ...time tu bulan puasa...pastu jadi weekend husband lak...tiap-tiap minggu mesti kena travel ke KL...tengoklah..kalau cuti panjang sikit naik bawa ketela...kalau tak naik Basla...sampai no.seat ,pemandu bas dah cam dah...rasenya semua bas dah pernah naik...SANI...SP BUMI...TRANS..KONSORTIUM...DLL..dari bas setingkat , yang double Decker...hok bas mane kerusi selesa ...bas mana yang sampai awal...semuanya aku rasa...

Antara bas yang selalu aku naik..

Tapi aku selalu naik bas yang bawah ni...untung sabut timbul...boleh menang peraduan..Tapi HAMPEHHH...memang sabutla...Dia promo gila2 pasai lepas accident yang kt ipoh awal tahun nie...kalau bas 2 tingkatla...selalunya seat atas akan penuh dulu...pastu baru org akan dok seat bawah...pengajaran dari tragedi tu...bagi aku...Ajal maut di tangan Tuhan...betul tak ?

tak penah menang pun...walaupun tiap2 minggu ulang-alik KL-TG

Memandangkan tempoh untuk bersiap sedia untuk pindah ke ganu ....diberi masa sebulan..bagi aku tak cukup...persiapan diri dan mental lagi..yela..nak kena tinggalkan isteri dan anak2 yang masih kecil lagi...hu..hu..sedihnya...Apa kan daya..." ....Yang Menurut Perintah..." untuk orang2 gomen persekutuan ...bersedialah

Tak pelah....antara memori yang masih segar lagi ialah masa aku mula-mula menjejakan kali ke Terenganu..........masa tu bulan posa...kena lak travel dari KL..untuk samapai kt sana lebih kurang 7 jamla...penat dan letihla...selalu kan singgah R&R la...klau travel jauh2 ni...Sebelum tu aku singgah kat Kuantan dulu...ade member nk tumpang sekali..satu opis gak...kes macam aku gak..dia transfer dari sabah....dan memandangkan rumah sewa pun belum dapat lagi...untuk malam tu kami menumpanglah kt mah member sambil makan nasi & air bungkus yg dibeli kt pasar ramadan Batu Buruk....untu juadah berbuka posa....huwaaa...sebenarnya..bukan sedih pasal makan nasi bungkus...tak kisah pun...TAPIII....terkenangkan anak2..dan isteri yang sedang berbuka tanpa abahnya...hu..hu..


Okaylah...memandangkan payah sangat nak cari rumah sewa kt KT ni dan terdesak sangat,,coz member aku tu barang2 dia dari sabah dah pun sampai malaya....kami akhirnya dengan penuh rendah diri menyewahah rumah ni.....jeng2...


opppss..bukan kt belakang tu..tapi...
>
>
>
>
>


ni la...tempat menumpang teduh bersama member aku...dekat 7 bulan gak la kami dok sini...merasai suasana kampung walaupun dok kt area 'Bandaraya..persisiran Pantai...'dan mengingatkan ku kembali masa kecik2 dulu....Pada tuan rumah TQ ....dan jasa rumah ni tk dapat dilupakan.....lepas tu kami pindah rumah lain...sebab dah ramai member nak join satu rumah...sian lak mah tu....he....he.he.. habisss..
Share

8 Comments...TQ:

pakcikLie said...[Reply to comment] @ 7/30/10, 12:32 PM

macam surau kita kt kpg ja...nice exprnt.

abahizzukasyah said...[Reply to comment] @ 7/30/10, 12:41 PM
This comment has been removed by the author.
shamam said...[Reply to comment] @ 7/30/10, 12:49 PM

Sume tu dh jadi kenangan terindah....Skang kita dh duk skali. Tak perlu lg jd weekend housewife.Tq bang coz bawa kami sume ke ganu.

CgMas said...[Reply to comment] @ 7/30/10, 1:15 PM

Selamat datang ke Ganu.. Pantai sana x sama dgn pantai sblh barat ya. Org indon, bangla, arab & itam jarang2 ada, x sama dgn di sini.. (gombak n kawasan yg bersekedudukan dgnnya).

Insan Marhaen said...[Reply to comment] @ 7/30/10, 11:52 PM

pernah pergi trengganu dengan isteri. bagi IM, kampung IM juga paling best...IPOH!

tapi sayangnya, IM dah tinggalkan ia hampir separuh dari umur IM sendir...

Kembara Perantau said...[Reply to comment] @ 8/3/10, 5:55 PM

huhu tganu best tempat lahir ku gomo tganu gomo....tunggu aku dinung....hahahah tapi best kenangan kita bro..aku makan takde teman best macam ko le....

Kembara Perantau said...[Reply to comment] @ 8/3/10, 5:58 PM

umah cam nie best waktu ujan bro..dok kat lambo tangga sambil minum kopi dan ubi kayu wakakakk...

abah_izz said...[Reply to comment] @ 8/4/10, 2:08 AM

KP..peteh ganu peteh la..,memang best time hujan..pasang TV full volume pun x dengar...ha..ha ditambah lagi ngan suara katak panggil hujan..".jom pelita."..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget