-Disebalik...Lens@ Kehidupan-

" -Pelbagai Kisah Mampu Diungkapkan.....-"

Lens@bah_izz

Nak Cari Serunding.....

Published by ab@h_Izz under on Wednesday, August 18, 2010
Salam...

Seperti biasa...esok Hari Khamis adelah hari yang ditunggu2 oleh member2 aku...macam aku sebelum ni gak...'weekend husband'....ramai gak member2 aku ni still lagi berulang tiap2 minggu KT-KL...

Tapi yang bestnya bulan puasa kat Terengganu ni..balik diawalkan 1/2 jam dari waktu biasa...dan Hari Khamis lak...lagi awal la....biasa kalau masuk kul 8.00 am......bulan posa ni kul 3.00 pm dah leh balik........tapi itu terpulanglah pada 'keadaan'.....mungkin kul 5.30 pm dh boleh sampai KL...Oppss...bukan ponteng la...sampai awal kalau balik naik 'Fireflyla'........1 jam jer...Tak taulak kalau guna 'magic' cara lain...he..he..he..aku pun pernah buat gak dulu la...



dah siap packing......

Berbalik citer hok tajuk tu....sebenarnya member2 aku ni nak membeli 'serunding daging tempatan' katanya..ada orang kirim....nak repacking balik....& jual kat KL.....mmrmrmm bagus gakler..., tu yang kami sama2 terjah kat Pasar Payang masa time rehat.....Memang banyak ler yang jual kt sana....dan kena rajin tawar menawar..okla harganyer....Daging tempatan....boleh dapat dlm RM40-45/kg.....tak taula...kat belah KL boleh jual berapa...mungkin RM60-70 kut sekilo.....daging importnyer pun ader...lagi murah lah,tapi rasenya kat Kelantan boleh dapat murah lagi tu.....So...tengahari tu..sempatlah member aku rembat dalam 5 kilo ...Cam ni nanti aku pun nak jual gak la....ha..ha..takdelah....mungkin beli makan sendiri atau bawa balik kampung ker..atau beli kalau ade orang kirim....sebab aku tak berapa gemar sangat serunding ni....




Macam sedap jer....tak dapat raser la pulak...
Share

2 Comments...TQ:

PurplePolaris said...[Reply to comment] @ 8/19/10, 8:48 AM

sedapnya serunding..ganu nya serunding lain tak dr kedah punya serunding?lagi spesel?yummy2..

abah_izz said...[Reply to comment] @ 8/19/10, 12:42 PM

ntahler...yang kt pasar payang pun kelantan nyer..sedap hok utaranyer gi kut..coz saya asal utara...hu..hu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ShoutMix chat widget